Φωνή της Αμερικής ▪ Greek
 για έγκυρη ενημέρωση

Κείμενο
Aναζήτηση

Ράις: Ειλικρινής η σχέση με την Ιρακινή κυβέρνηση

08-09-2008

U.S. Secretary of State Condoleezza Rice (file photo)

Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν μια ανοικτή διπλωματική και πολιτική σχέση με την Ιρακινή κυβέρνηση.

Η κ. Ράις έκανε τις δηλώσεις αυτές την Κυριακή από το Μαρόκο μετά τη δημοσίευση του νέου βιβλίου του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου, Μπομπ Γουντγουάρντ, το οποίο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μαλίκι και άλλους Ιρακινούς ηγέτες. Αν και η κ. Ράις δεν αναφέρθηκε ευθέως στις καταγγελίες για κατασκοπία, επεσήμανε πάντως ότι οι ΗΠΑ και το Ιράκ ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους σαν φιλικές χώρες.

Ο εκπρόσωπος της Ιρακινής κυβέρνησης, Αλί αλ Νταμπάγκ, δήλωσε ότι αν οι αναφορές του κ. Γουντγουάρντ είναι αληθείς δείχνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπομπ Γουντγουάρντ είναι ένας από τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουωτεργκέιτ το 1974 το οποίο οδήγησε στη παραίτηση του Ρίτσαρντ Νιξον από την Προεδρία των ΗΠΑ.

 

emailme.gif Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο
printerfriendly.gif Έτοιμο για εκτύπωση

  Πρώτη είδηση
Αναβάλλεται η εξέταση της βοήθειας προς την αυτοκινητοβιομηχανία

  Άλλες ειδήσεις
Συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής υπουργών της κυβέρνησης Ομπάμα
Τριπολική η διεθνής κατανομή δύναμης στο μέλλον
Σύνοδος των χωρών του Ειρηνικού
H ταινία "W" στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Στο Υπουργείο Υγείας ο Τομ Ντάσλ
Mεγάλο μεταναστευτικό  ρεύμα προς την Ελλάδα 
Συνεργασία ExxonMobil-Τουρκίας για εξορύξεις στη Μαύρη Θάλασσα
Πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Μακόρμακ: Απόφαση των Σκοπίων η προσφυγή στο Διεθνές δικαστήριο
Μελέτη του Χάρβαρντ για την ασφάλεια των πυρηνικών υλικών
Νέουs πλανήτες αποκάλυψε το Χαμπλ
Αντιδράσεις στην διεύρυνση του προγράμματος Visa Waiver δίχως την ένταξη της Ελλάδας